Névadás

Abban sosem volt vita, hogy szükség van az új helyszínre, ahogy abban sem, hogy mindenképp a természettel egységben lévő területet képzelünk el. Egy dolog azonban még a megnyitás után is komoly fejtörést okozott az egész csapatnak.

Hónapokig brainstormingoltunk, leírtunk, kihúztunk, leírtunk és újra kihúztunk. Ha eljutottunk odáig, hogy a csapatból három ember egyetértett egy lehetséges névben, a negyedik biztos, hogy megtorpedózta.

Ez a hónapokig tartó folyamat kellett viszont ahhoz, hogy ráleljünk a tökéletesre.

A George Bernard Shaw által írt darabban minden benne van ami az életben. A társadalmi különbségek, az elfogadás, jellemfejlődés és a szerelem. Mi más kell egy olyan helyszín nevébe, amit az élet bármely fontos eseményének ünnepi helyszínéül választhatunk?!

A Pygmalion ráadásul családi vonatkozású jelentőséget is hordoz magában. Azt mindenki tudja a vendégeink közül, hogy a tulajdonos, Bodrogi Ádám, számára mennyire fontos a családja. Méltán lehet rájuk büszke. A hotel épületében minden a szüleiről és a nagymamájáról szól. Az új helyszínünknek is kellett hát valami ami a családhoz kapcsolja. Ez pedig nem más, mint hogy Mészáros Ági, Ádám nagymamája, Voith Ágnes édesanyja évtizedekig főszerepet játszott nagy sikerrel a Pygmalion című darabban.